Čo všetko sa dialo v Seredi, odkedy v nej začali žiť prví ľudia?

Zaži workshop, vďaka ktorému skutočne spoznáš svoje mesto

Mestské múzeum v Seredi sa rozhodlo priniesť pre mladých ľudí spoznávací workshop, ktorý im priblíži históriu mesta. Nebude to však klasická exkurzia v múzeu, kde je každý dotyk s exponátmi zakázaný. Pôjdeme priamo do terénu a získaš zážitok na celý život.

Účastníci a účastníčky workshopu sa tak postavia na tisícročné základy hradu, spoznajú, ako sa tu menila krajina od doby ľadovej, poprechádzajú sa po “starom” títeši a ohmatajú si historické predmety, ktoré vyrobili ich pra-predkovia.

Róbert Daňo, archeológ a nový zamestnanec mestského múzea v Seredi, ktorý nás bude workshopom sprevádzať.

Róbert Daňo, archeológ a nový zamestnanec mestského múzea v Seredi nám už túto sobotu od 9:00 do 13:00 hodiny predstaví Sereď z pohľadu, ktorý nepoznajú ani tí najsčítanejší.

Workshop je určený pre osoby do 30 rokov a je súčasťou projektu Angažovaná Sereď, vďaka ktorému vznikol mládežnícky parlament mesta Sereď – Nová Sereď. 

Ak máš záujem zúčastniť sa workshopu, vyplň registráciu do piatka 18.10. do 15:00 TU:

Mládežnícky parlament mesta Sereď sa stretáva v KC PRIESTOR, kde sa vzdeláva a dostáva podporu. Zároveň chodí na stretnutia na mestský úrad v Seredi, organizuje vlastné podujatia aj kampane. Foto: Tomáš Klčo.

O mládežníckom parlamente

Nová Sereď – mládežnícky parlament mesta Sereď je výsledkom projektu Angažovaná Sereď, ktorý realizuje KC PRIESTOR a ktorý je spolufinancovaný európskym programom Erasmus Plus pod ID projektu KA154-YOU-BD187A4D.

O organizátorovi – KC PRIESTOR

KC PRIESTOR od roku 2016 podporuje mladých ľudí v ich angažovanosti a je im mentorom na ceste za presadzovaním potrieb mladých ľudí do 30 rokov, vďaka čomu môže rásť aj samotné mesto. Aktívny mládežnícky parlament je výsledkom ich spolupráce aj s mestom Sereď.